Справа «золотого» Романчука: суд розглядає письмові матеріали

Центральний районний суд міста Миколаєва 1 листопада після місячної перерви знову приступив до розгляду справи колишнього першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука, якого звинувачують у вимаганні 90 тисяч доларів хабара.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Колегія суддів Центрального районного суду продовжує розгляд по суті справи по обвинуваченню Миколи Романчука за ч.4 ст.368 Кримінального Кодексу України - отримання неправомірної вигоди посадовою особою в особливо великих розмірах», - сказала головуюча у процесі суддя Світлана Скрипченко.

Вона також повідомила, що суд приступає до розгляду письмових матеріалів справи.

Варто зазначити, що за час, який минув після останнього судового засідання, Романчука звільнено з посади першого заступника голови ОДА. До цього він вважався відстороненим від посади на час слідства і суду. Звільнення сталося після того, як Миколаївську облдержадміністрацію очолила нова людина – Олексій Савченко. І, згідно із законодавством, всі заступники подали заяви про відставку.

Як повідомлялося, 3 червня СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА, які вимагали хабар 90 тис. дол. за надання дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» по видобутку вапняку. Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300 тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом.

Попри те, що було заявлено про групу високопосадовців, наразі судять одного Романчука.