Аеророзвідка зафіксувала велике скупчення озброєння РФ на Донбасі

Фото, відео

Міжнародне співтовариство InformNapalm заявляє про велике скупчення озброєння ЗС РФ на Донбасі: танки, БМП, УР-77, САУ, БТР-80, ЗРК.

Про це повідомляється на сайті InformNapalm.

"Волонтерська аеророзвідка передала в розпорядження міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm свіжі знімки великого скупчення озброєння і техніки окупаційних російських військ на Донбасі. OSINT-експерти InformNapalm провели ідентифікацію всього озброєння і техніки. У кадр аерофотознімка потрапила ціла посилена батальонно-тактична група російських окупаційних військ. А деякі зразки військової техніки абсолютно чітко вказують на російський слід її поставок", - йдеться у публікації.

Місце фіксації: Донецька область, південно-західна околиця населеного пункту Чистяково (колишній Торез). Координати: 47°59'26.1"N 38°36'17.0"E.

У кадр потрапили 20 танків Т-64БВ і Т-72Б ранніх модифікацій (основне озброєння калібру 125 мм), 25 бойових машин піхоти (БМП-1/БМП-2), 4 самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика" (озброєння калібру 122 мм), 5 бронетранспортерів БТР-80, зенітно-ракетний комплекс 9К35 "Стріла-10" і інша техніка.

"Але головний сюрприз – це наявність на знімку двох установок розмінування "Метеорит", які перебувають на озброєнні Російської Федерації. Крім свого основного призначення – розмінування об'єктів, – УР-77 використовується для знищення живої сили в укріплених руїнах будівель. Задокументовано використання установок даного типу за прямим призначенням у Другій Чеченській кампанії, а також при штурмі Донецького аеропорту на Донбасі. Також помічено застосування УР-77 в Сирії для атак на зміцнення в районі Джобар", - вказується в повідомленні.

InformNapalm проведена не лише ідентифікація техніки і деталізація вихідного аерофотознімку, але і в ході моніторингу соціальних сторінок бойовиків, що перебували в районі розміщення зазначеного озброєння на військовому полігоні під Чистяково, знайдені документальні фото - та відеопідтвердження.

На фото зафіксована колона з 20 танків, дислокованих у вказаному районі.

"Представлені аерофотознімки демонструють, що ніякі Мінські угоди і міжнародні домовленості не здатні заспокоїти агресора. РФ продовжує накопичувати зброю і техніку на окупованих нею територіях Луганської та Донецької областей України. Тільки жорстка консолідована позиція всього світового співтовариства, економічний тиск і ліквідація права вето Російської Федерації в Радбезі ООН здатні вплинути на ситуацію", - відзначають в InformNapalm.

Нагадаємо, що на осінній сесії ПАРЄ у період з 10 по 14 жовтня було представлено доповідь міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm "Озброєння РФ на Донбасі". На підставі цілого переліку доказів ця доповідь дає чітке уявлення про те, що Російська Федерація систематично постачала і продовжує постачати терористичним силам на Донбасі не тільки застарілі радянські зразки, але й сучасну військову технікою, а також направляє військовослужбовців, які їх експлуатують.