Тука вибачився перед СБУ за дезінформацію щодо сутички у Гранітному

Заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, екс-глава Луганської ОДА Георгій Тука вибачився перед співробітниками і керівництвом Служби безпеки України і визнав, що був дезінформований щодо сутички у Гранітному.

Про це він написав у Facebook.

"Другий раз за тиждень потрапляю в халепу через дезінформацію!!!

Спочатку - фальшивий дзвінок "від мами Кузьми", тепер - "рятуйте, СБУ кришує контрабас"!!!

Добре, що врешті знайшов час і зателефонував безпосереднім учасникам подій щодо затримання контрабанди.

Зараз прес-служба СБУ готує спростування і відео щодо цих подій", - написав Тука.

Він зазначив, що коли співробітники СБУ разом з військовими (для підсилення) почали реалізацію плану із затримання вантажу, "зустрічаючі", зрозумівши, що канал накрився, спробували відбити його, розпочавши обстріл.

"У результаті зіткнення поранення отримав боєць ЗСУ з позивним "Мопєд". Це був його крайній вихід перед дємбєлєм!" - додав Тука.

Він наголосив, що йому дуже шкода, і попросив вибачення "у співробітників і керівництва Служби".

"Збило мене з пантелику те, що цю інформацію я отримав по "закритому" каналу", - написав Тука.

Як повідомляв Укрінформ, у Службі безпеки України заявили, що повідомлення про перестрілку між співробітниками СБУ та військовими 30-ї бригади біля Гранітного не відповідає дійсності. Про це речниця СБУ Олена Гітлянська написала у Facebook.

Раніше заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука написав у Facebook, що у н.п. Гранітному Волноваського району під час затримання перевізників контрабанди поранено бійця ЗСУ і, за його данними, перевізників кришують співробітники СБУ.