На Луганщині через алкогольне отруєння загинули двоє людей

У Луганській області двоє осіб отруїлися алкоголем, який придбали через інтернет.

Про це повідомляє прес-служба Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"За інформацією Головного управління Держсанепідслужби в Луганській області на 17:00 29.09.2016 в м. Рубіжне Луганської області зареєстровано 2 летальні випадки після вживання алкоголю, придбаного через мережу Інтернет", - йдеться у повідомленні.

У Держслужбі зазначили, що алкогольні отруєння займають лідируючу позицію серед побутових отруєнь. На частку алкоголю доводиться більш 60% усіх отруєнь, що завершуються летально.

"98% постраждалих від отруєння гинуть до госпіталізації, тобто  до початку надання медичної допомоги. Тільки медичний працівник здатний об'єктивно оцінити стан хворого", - зазначили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, в період з 21 по 29 вересня в Харківській області зареєстровано 58 випадків отруєнь сурогатами алкоголю. Із загальної кількості постраждалих 25 осіб померли.

Затримано організатора виготовлення сурогату, який викликав масове отруєння, і трьох його спільників. Вилучено понад чотири тонни технічного спирту та обладнання для виготовлення сурогату. Зараз правоохоронці відпрацьовують місця продажу продукції, яку встигли поширити по Україні.