Кубів про пожежу на териконі біля Львова: Із мухи роздмухують слона

Ситуація довкола загоряння терикону поблизу Червонограда на Львівщині дуже перебільшена.

Про це перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів зазначив на робочій нараді з керівниками та фахівцями гірничо-збагачувальної фабрики, спеціалізованого управління з гасіння терикону і рекультивації земель та інших підрозділів ДП «Львіввугілля», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Напередодні у Верховній Раді розгорнулись пристрасні дебати довкола горіння терикону збагачувальної фабрики у Червонограді. Називалась понад гектарна площа, яку обійняв вогонь, близько сотні осередків горіння і тління. Прибувши на місце, ми з головою облдержадміністрації Олегом Синюткою об'їхали увесь терикон, але побачили два невеликі загоряння, з якими борються рятувальники. Їх поливають водою та засипають інертною породою, щоб перекрити доступ повітря. Політики ж намагаються роздмухати із малої мухи великого слона», - зазначив Кубів.

За його словами, коли зняти політику, яка накручувалась у сесійній залі ВР довкола ситуації із загорянням терикону, видно абсолютно якісну роботу із ліквідації загоряння. Звичайно, є проблема з нестачею техніки, забезпечення паливно-мастильними матеріалами, людськими ресурсами, але це питання не відповідає навіть рівню ЛОДА, а носить локальний характер і має розв'язуватися самим гірничим підприємством.

Нагадаємо, ще з минулої осені між містами Червоноград і Соснівка горить нижній ярус терикону Центральної збагачувальної фабрики "Червоноградська". Через пожежі на териконах Львівщини до адміністративної відповідальності притягнули двох керівників ПАТ "Львівська вугільна компанія".