Поліція Одеси розслідує факт групового хуліганства, вчиненого проти турецьких уболівальників

Співробітники Приморського відділу поліції Одеси затримали увечері 15 вересня велику групу хуліганів, що вчинили низку жорстоких нападів на турецьких уболівальників у центрі міста, в тому числі на літньому майданчику кафе "Туркуаз" на Дерибасівській вулиці.

Допитано 14 нападників на турецьких громадян, ведеться слідство, повідомили кореспонденту Укрінформу в відділі комунікацій Одеського облуправління Національної поліції України.

"Перед матчем Ліги Європи між луганською "Зорею" і турецьким "Фенербахче", що відбувся на стадіоні "Чорноморець", сталися напади кількох десятків агресивних молодиків на уболівальників турецького клубу. Семеро постраждалих були шпиталізовані з травмами різного ступеня тяжкості - від легких тілесних ушкоджень до переломів. У кількох осіб зафіксовано опіки від фаєрів. За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України", - уточнила представник поліції Анастасія Яроцька.

Підозрюваним у скоєнні цих злочинів загрожує до 12 років позбавлення волі, зазначили в поліції.

Як повідомляв Укрінформ, після нападів агресивних фанів луганської "Зорі" на громадян Туреччини на розі Дерибасівської та Рішельєвської, а також на ярмарку на Дерибасівській і в мікрорайоні Пале-Рояль сотні співробітників поліції Одеси було залучено до супроводу групи турецьких уболівальників, які прямували увечері 15 вересня на стадіон "Чорноморець".

За даними поліції, турків, які хотіли спостерігати телерепортаж матчу в кафе, жорстоко побили, трьох із них було шпиталізовано. Нападники також потрощили меблі та вітрини. Поліцейські відразу доставили 7 призвідців бійки до Приморського відділу поліції.