На Донеччині поліцейські впізнали бойовика по взуттю

У місті Селідове Донецької області поліцейські визначили бойовика по російських берцях.

Про це у вівторок повідомили у Покровському відділі поліції Донецької області.

"Правоохоронці, які оперативно прибули на виклик про сімейну сварку, не лише врегулювали конфлікт, а й з'ясували, що один з правопорушників у травні 2014 року брав участь у незаконних озброєних формуваннях. Приводом придивитися до чоловіка ближче стало його взуття, в якому поліцейські впізнали армійські черевики сусідньої держави", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці розповіли, що в чергову частину Селідовського відділення поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що в її будинку сваряться двоє людей. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Поліцейські встановили, що сварку влаштували батько і син, і провели з ними профілактичну розмову, але під час спілкування поліцейські зазначили, що 28-річний хлопець взутий у берці російського зразка.

Співробітники поліції перевірили його на причетність до участі у незаконних озброєних формуваннях (НВФ). Було встановлено, що справді 2014 року він ніс службу в одному з підрозділів НВФ "ДНР": чоловік чергував на блокпосту у населеному пункті Карлівка з автоматичною зброєю в руках і здійснював контрольно-перепускний режим до Донецька.

Він розповів, що 2014 року звільнився з шахти і познайомився з чоловіком, який запропонував йому роботу у "ДНР". За це найманцеві пообіцяли 5000 гривень на місяць. Він погодився, проте попрацював всього близько двох тижнів - замість обіцяних грошей йому заплатили лише 200 гривень за тиждень. Після звільнення чоловік виїхав до Москви, де перебував до січня 2016 року, але потім повернувся додому в Селідове.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Бойовику загрожує до 15 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.