Вбивство у Лощинівці: підозрюваного взяли під арешт

Суд заарештував на два місяці підозрюваного у згвалтуванні та вбивстві дівчинки в селі Лощинівка на Одещині.

Таке рішення ухвалив у понеділок суддя Ізмаїльського міськрайсуду Олександр Прісакар, повідомила Укрінформу речниця прокуратури Одеської області Інна Верба.

"Суд розглянув докази, надані представниками слідства та захисту підсудного, і задовольнив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб щодо 21-річного підсудного, підозрюваного у згвалтуванні та вбивстві неповнолітньої мешканки села Лощинівка Ізмаїльського району", - зазначила Верба.

Підсудного конвойовано із залу суду в Ізмаїльське СІЗО.

Слідство інкримінувало підсудному скоєння злочину, передбаченого п. 2 і 10 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини, поєднане із згвалтуванням і насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у ніч проти 28 серпня тіло дівчинки зі слідами насильницької смерті було знайдено в покинутому будинку на околиці Лощинівки. За підозрою у скоєнні злочину був затриманий 20-річний ром.

Відразу після затримання підозрюваного в селі спалахнули масові заворушення. Близько 300 осіб почали громити будинки сусідів затриманого, які завчасно залишили Лощинівку. Погромники зупинилися тільки після втручання місцевої влади.