Головбуха управління праці підозрюють у привласненні майже 700 тис. грн

Посадовій особі Головного управління Держпраці у Донецькій області повідомлено про підозру у привласненні майже 700 тис. грн. бюджетних коштів.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Встановлено, що 45-річна жінка, перебуваючи на посаді головного бухгалтера Головного управління Держпраці у Донецькій області, вносила до офіційних документів про нарахування заробітної плати неправдиві відомості... Таким чином, чиновник, спільно з 5 особами, заволоділа бюджетними коштами на суму майже 700 тис. грн», - сказано в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що попередньо домовившись з п'ятьма особами, чиновник нараховувала їм заробітну плату, хоча останні фактично не працювали. Надалі, нараховану зарплату жінка знімала з карток і залишала собі.

Крім того, бухгалтер вимагала та одержала у начальника одного з управлінь гроші за збільшення відсотка премій його підлеглим під час нарахування заробітної плати.

На даний час посадовій особі повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 1,2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Досудове розслідування під процесуальним керівництвом Красноармійської місцевої прокуратури триває.