Браконьєри розстріляли човен сина відомого еколога

В Одеській області браконьєри розстріляли човна сина відомого еколога, директора НПП "Тузловські лимани" Івана Русєва.

Про це в понеділок повідомила Укрінформу інспектор відділу комунікацій Одеського облуправління Національної поліції України Ганна Пенчева.

"Співробітники Біляївського відділу поліції побували на місці події, оглянули плавзасіб і внесли відомості про пошкодження зловмисниками човна Русєва в ЄРДР за ознаками  ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна) Кримінального кодексу України", - зазначила Пенчева.

У свою чергу, директор НПП Русєв заявив Укрінформу, що прямо пов'язує цей факт застосування вогнепальної зброї для пошкодження човна (пробиття кулями дір у борту) з помстою йому групи браконьєрів.

Як повідомляв Укрінформ, під час інспектування директором національного парку "Тузловські лимани" Іваном Русєвим території парку, яке він здійснював 19 травня у супроводі знімальної групи одного з одеських телеканалів, агресивно налаштовані браконьєри зупинили їх, погрожували вогнепальною зброєю. Лише через дві години за викликом журналістів до села Лебедівка Татарбунарського району прибув наряд поліції, коли озброєні хулігани зникли з місця події на легковому автомобілі. На запит журналістів про вжиті заходи реагування очільник Одеського облУВС Гіоргі Лорткіпанідзе заявив, що за цим та іншими фактами правопорушень з боку браконьєрів, відкрито шість кримінальних провадження, встановлені причетні особи. Заради об'єктивного розслідування справи передано працівникам Слідчого управління Одеського облУВС.