Депутати Сумської облради виступають проти підвищення тарифів на ЖКП

Депутати Сумської обласної ради на черговій сесії представницького органу прийняли звернення до керівництва країни про неприпустимість підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Враховуючи численні звернення від населення області щодо економічно необгрунтованих цін/тарифів на житлово-комунальні послуги, депутати облради наполягають на необхідності вжиття дієвих заходів у реформуванні державної політики з питань тарифоутворення.

Мова, зокрема, йде про затвердження прозорої та відкритої для населення методики обрахунку й встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги, яка має передбачати тільки прямі виробничі витрати, мінімальний рівень рентабельності надавачів послуг та публічне обговорення; зупинку рішення про підвищення з 1 травня 2016 року ціни на природний газ для потреб населення та з 1 липня 2016 року тарифів на теплову енергію; передачу повноваження з встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги відповідним органам місцевого самоврядування та ряд інших питань.

Депутати доручили голові обласної ради направити текст звернення не лише  керівництву країни, а й народним депутатам України, обраним від Сумської області.