Прикордонники показали затримання нової "дипломатичної" контрабанди

Понад 29 тисяч пачок тютюнових виробів, які намагались переправити через державний кордон під виглядом дипломатичної кореспонденції виявили в пункті пропуску "Дякове" прикордонники Мукачівського загону спільно з представниками СБУ та митниці. 

Відповідне відео оприлюднила Держприкордонслужба.

"Близько 14.30 (18 червня – ред.) у пункт пропуску заїхав автомобіль "Мерседес" з дипломатичними номерами російської реєстрації. За документами, двоє громадян, які надали для проведення перевірки дипломатичні паспорти співробітників посольства Монголії в Росії, слідували з вантажем дипломатичної пошти з Москви до Риму. Однак оперативні підрозділи Держприкордонслужби вже мали завчасну інформацію про можливе переміщення заборонених предметів даним автомобілем", - зазначили у прес-службі ДПСУ.

За даним фактом Держприкордонслужба відразу поінформувала про підозрілий вантаж співробітників СБУ та фіскальної служби. Підозри у прикордонників посилилися, коли на автомобіль зреагував службовий собака, натренований на виявлення тютюнових виробів.

Прикордонники вирішили поглиблено доглянути автівку, якою рухались дипломати: "В ході перевірки в салоні транспортного засобу було виявлено понад 29 тисяч пачок сигарет, які намагались незаконно переправити через державний кордон. Наразі проводиться подальша перевірка".