Прокуратура взялася за сигаретно-дипломатичний скандал

Прокуратура взялася за сигаретно-дипломатичний скандал

Укрінформ
Слідчими прокуратури Закарпатської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем і підробкою документа особами посольства України в Словаччині.

Про це інформує прес-служба прокуратури регіону.

"Слідчим відділом прокуратури Закарпатської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем, а також службового підроблення службовими особами посольства України в Словаччині МЗС України (ч.2 ст. 364 та ч.2 ст. 366 Кримінального кодексу України)", - ідеться у повідомленні.

У прокуратурі підкреслили, що йдеться про випадок, коли 21 травня службові особи України в Словаччині, зловживаючи своїм становищем, на автомобілі посольства, під виглядом дипломатичної пошти, який згідно з Віденською  конвенцією не підлягає контролю, намагалися провезти у країни Європи з приховуванням від митного контролю велику партію підакцизних товарів, а саме тютюнових виробів.

Як повідомляв Укрінформ, громадянин України в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти за кордон близько 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу. Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив ім'я чоловіка, який намагався провезти цей вантаж - ним виявився чоловік першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин Сергій Ліщишин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-