Дні Литви тривають у Дніпрі

З нагоди Днів Литви делегація балтійської країни на чолі зі спікером Сейму Литовської Республіки Лоретою Граужінене відвідала Дніпро.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Було проведено бізнес-форум та виставку робіт литовських майстрів. Гості з Литви відвідали поранених у лікарні Мечникова.

«Дніпропетровщина – перша в Україні за кількістю залучених інвестицій. Ми співпрацюємо з багатьма країнами. Сьогодні хочемо показати литовським партнерам, що кожен долар, вкладений в економіку області, буде приносити прибуток», - зазначив на бізнес-форумі перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман.

Як зазначила Лорета Граужінене, Литва готова розвивати тісніші економічні та культурні зв'язки з Дніпропетровщиною, інвестувати в економіку регіону. Бізнесмени Дніпропетровщини та Литви обговорили перспективні проекти для співпраці. Серед напрямків міжнародної співпраці, якими зацікавились литовські бізнесмени, - освіта, екологія, розробка програмного забезпечення, туристичний бізнес, торгівля, сільське господарство, будівництво та архітектура.

Литовським інвесторам презентували індустріальні парки – території, призначені для будівництва промислових підприємств. Наразі в регіоні два індустріальні парки – в Кривому Розі та Павлограді.

Делегація Литовської Республіки також відвідала обласну клінічну лікарню імені Мечникова, де гості познайомилися з досвідом медиків з порятунку життя українських бійців.

На Фестивальному причалі було організовано роботу містечка мистецтв, де свої роботи показали литовські майстри. Дніпровці мали можливість скуштувати національні страви Литви.