Донеччина таки отримає 2,4 мільярда з окупованих територій

Близько 2,4 млрд грн надходжень від підприємств з окупованих територій, які обліковуються за Донецькою областю, однак були зараховані в Держбюджет, все таки буде спрямовано на соціально-економічний розвиток Донеччини.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив журналістам голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський у вівторок під час відкриття мосту через річку Жеребець на Донеччині.

"Вчора у мене відбулася розмова з Гройсманом. Як пам’ятаєте, була дуже довга епопея з приводу виділення 2,4 млрд грн. Вчора підтвердження ми отримали, на цьому тижні буде проголосовано", - заявив Жебрівський.

Окремо він вказав на те, що всього на відновлення інфраструктури Донеччини планується витратити у 2016 році близько 8 млрд грн.

Як заявляв раніше голова Донецької ОДА в інтерв’ю Укрінформу, надходження від підприємств, які змушені працювати на окупованих територіях, але перереєстровані в Україні, станом на 1 вересня 2015 року складали 2,4 млрд грн. В Донецькій ОДА запропонували, спрямувати ці кошти на відбудову інфраструктури на підконтрольних територіях Донецької області. 

Однак, за словами Жебрівського, оскільки у Мінфіні хотіли показати красиву картинку перед МВФ, то ці кошти були "запущені" в доходи Державного бюджету. Оскільки Мінфін не "випускає" їх назад, то дотепер Донецька область не могла використати ці 2,4 млрд грн, які обліковуються за нею.