Жебрівський розповів, як відбудовують звільнену Донеччину

Жебрівський розповів, як відбудовують звільнену Донеччину

Ексклюзив
Укрінформ
У 2016 році у відновлення об'єктів інфраструктури Донецької області планується вкласти загалом близько 6,5-7 млрд грн.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Фактично кожен тиждень ми щось відкриваємо, закупляємо. І це ще я не запустив процес використання тих великих коштів, які накопичено за половину 2015 року - десь близько 4,5 млрд грн. Крім того, буде долучатися ресурс міських бюджетів, приватників. Ми вважаємо, що у цьому році вкладеться мінімум 6,5-7 млрд грн у відновлення інфраструктури Донеччини. Це загальні кошти - і бюджетні, і спонсорів, у тому числі міжнародних", - заявив Жебрівський.

За його словами, список усіх об'єктів буде оприлюднений вже у найближчі дні: "Наразі завершується заслуховування і, можливо, на наступному тижні ми оприлюднимо список усіх об'єктів у кожному районі і місті, які за цей ресурс будемо відновлювати".

Жебрівський додав, що ведуться постійні та активні роботи з відновлення інфраструктури на звільнених територіях Донеччини, однак вони не отримують належної уваги з боку ЗМІ, передусім, місцевих.

Він вказав на те, що лише за минулий тиждень відновлено 4 об'єкти в області. Так, 26 лютого було відкрито крило дитячого садочку, у тому числі, для дітей з особливими потребами, у Білозерську (Добропільський район) - витрачено 3,5 млн грн фінансового ресурсу разом з ПРООН та урядом Японії. Відкрито також центр позашкільної освіти у Краматорську - 3,3 млн грн від ПРООН та уряду Японії. Перенесено на 3,6 км від лінії розмежування ЛЕП у Красногорівці (близько 2,7 млн грн спільно з обленерго та ДТЕК). Крім того, спільно із ЗСУ відбулося відкриття мосту в районі Павлополя-Чермалика.

Ще раніше був відбудований будинок у Слов'янську, закуплено 60 автомобілів швидкої допомоги на майже 100 млн грн, вкладено близько 100 млн грн у відділення кардіохірургії та дитячої хірургії. У найближчих планах — відкриття наприкінці березня ще одного відновленого будинку у Слов'янську (20 квартир) та закупівля пожежних автомобілів спільно з ДСНС на наступному тижні, зазначив Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-