Кривдників миколаївських журналістів відпустили додому

Двох мешканців Херсона, яких судять за напад на поліцію і які побили журналістів та відібрали у них фотоапарат у Миколаєві, відпустили додому. Порушено кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області.

«За фактом перешкоджання журналістам в їх професійній діяльності порушено кримінальне провадження. Санкція статті  передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту на півроку або обмеження волі на строк до 3 років. Триває розслідування», - сказали у поліції.

Самі ж кореспонденти миколаївського інтернет-видання «Прєступності.нєт», які стали жертвами чоловіків, обурені таким підходом до розслідування. Вони наполягають, щоб справу було перекваліфіковано на ст. «Загроза або насилля по відношенню до журналіста» та «Розбій».

Як уже повідомлялося, біля будівлі Центрального районного суду двоє жителів Херсона - брати Дмитро і Сергій Кальченки, яких судять за напад на патрульних поліцейських, застосували до кореспондентів фізичну силу і відібрали фотоапарат. При цьому одному з журналістів нанесли кілька ударів по голові.

Більше того, в розпорядженні постраждалих є відео, на якому чоловіки обзивають їх нецензурними словами і погрожують фізичною розправою «коли все скінчиться». Херсонців розлютив той факт, що їх знімали.

Нагадаємо, що мешканців Херсона судять за непокору та напад на поліцейських, який вони здійснили 3 січня цього року у Миколаєві. Суд тоді відпустив їх на волю під заставу.

Фото: vidomosti-ua.com