Російське підприємство в Кривому Розі звільняє АТОшників - депутат

Підприємство "Євраз Суха Балка", утримувачем акцій якого є російська компанія, скорочуючи чисельність і штат робітників позбавило роботи шістьох учасників бойових дій на сході України, четверо з них – досі на передовій.

Про це у Фейсбуці повідомила депутат Криворізької міської ради Ольга Бондаренко.

"До мене, як до депутата міськради, звернулись за допомогою члени родин працівників ПАТ "Євраз Суха Балка" та передали в руки копію наказу №1606 від 21 квітня 2016го року "Про перелік осіб, що підлягають звільненню у зв’язку зі скороченням чисельності і штату робітників", підписаного гендиректором підприємства - Батареєвим Олександром Сергійовичем. Згідно цього наказу, мають бути звільнені шість учасників бойових дій! Четверо з них - на сьогоднішній день - на війні! ", - написала Бондаренко.

На її переконання, така політика підприємства суперечить низці законів України, які захищають права учасників АТО та членів їхніх родин.

За словами депутата, спроба домовитися з керівництвом підприємства про виправлення ситуації не знайшла відгуку, тому Бондаренко підняла це питання на сесії міськради Кривого Рогу, що відбулася у четвер.