Аукціон

Аукціон "Арт-волонтер" збиратиме мільйон на центр реабілітації атошників

Укрінформ
На благодійний аукціон "Арт-волонтер" у Софію Київську запрошує в суботу Міністерство культури України. Під час заходу планується зібрати мільйон гривень на сучасний центр реабілітації учасників АТО.

Про це повідомляє прес-служба Мінкульту.

"27 лютого 2016 року о 13:00 у Будинку Митрополита Національного заповідника "Софія Київська" (Київ, вул.Володимирська, 24) відбудеться благодійний аукціон, мета якого - зібрати  мільйон гривень на медичне обладнання для першого сучасного центру реабілітації хворих і поранених учасників АТО, що створюється у місті Коломия Івано-Франківської області", - йдеться у повідомленні.

Щоб підтримати бійців, українські митці започаткували нову ініціативу - благодійну платформу "Арт-волонтер". Основою представленої експозиції стали роботи, написані під час пленеру, що проходив у грудні 2015 року у Гошівському греко-католицькому монастирі Чину св. Василія Великого. До проекту також долучились відомі українські митці, які передали свої авторські картини на благодійність. Більшість учасників є заслуженими художниками України, лауреатами мистецьких премій та відзнак, їхні роботи зберігаються в музеях України, інших країн світу та приватних колекціях. Це понад тридцять авторів, серед них Матвій Вайзберг, Петро Бевза, Михайло Демцю, Борис Єгіазарян, Сергій Дуплій.

Це лише перший етап великого проекту "Арт-волонтер", який започатковано на Івано-Франківщині, але про який уже знають в усьому світі.

Долучитись до аукціону також можна через он-лайн-трансляцію на сайті (обов'язкова попередня реєстрація). 

Співорганізатори благодійного проекту - Національний заповідник "Софія Київська", Благодійний фонд "Україна Інкогніта", Івано-Франківська ОДА, Долинська РДА Івано-Франківської обл., Гошівський греко-католицький монастир Чину Св. Василія Великого та видавництво "Мантикора". Проект реалізується за підтримки Міністерства культури України, Опікунської ради НЗ "Софія Київська" та Івано-Франківського земляцтва в м.Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-