Бойовики погрожували спостерігачам ОБСЄ розправою

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє про погрози бойовиків відкрити вогонь по спостерігачам у разі їх знаходження поруч з розміщенням Збройних сил України.

Про це йдеться у звіті місії за 18 квітня, опублікованому у вівторок.

"Спеціальна моніторингова місія отримала погрози від озброєних чоловіків. Під час перебування в контрольованому "ДНР" Донецьку, член "ДНР" наблизився до патрулю СММ, стверджуючи, що він бачив транспортні засоби СММ у екскаватора українських Збройних сил, і сказав, що він відкриє вогонь по спостерігачам, якщо така ситуація повториться знову. Після погроз, озброєний бойовик покинув місце інциденту", - зазначається в повідомленні.

У той же час в іншому інциденті озброєний член "ЛНР" в селі Пархоменко (29 км на схід від Луганська) погрожував заарештувати спостерігачів.

Зазначається, що збройні члени "ЛНР" зупинили СММ на блокпості недалеко від в'їзду на прикордонний пункт пропуску в контрольованому "ЛНР" селі Пархоменко і попросили місію показати патрульний план. Коли місія відмовилася зробити це, члени "ЛНР" сказали СММ залишити це місце і погрожували затримати СММ, якщо спостерігачі відхилятися від головної дороги при від'їзді.

Спостерігачі повідомили в Спільний центр по контролю і координації про цей інцидент, але у відповідь почули пораду залишити зазначену територію, оскільки «зона її межі не відноситься до їх відповідальності».

Як раніше повідомляло агентство, ОБСЄ встановила під Авдіївкою камери спостереження.