У Чернівцях через аварію на водогоні обвалився будинок

Фото

Половина житлового будинку обвалилася цієї ночі у Чернівцях у третьому провулку Вільшини. Аварія сталася через прорив магістрального водогону високого тиску.

Про це повідомляє місцевий сайт "Молодий буковинець".

"Прорвало магістральний водогін високого тиску діаметром 900 міліметрів, що подає воду з с.Шубранець до обласного центру. Ми відключили ділянку від водопостачання, спустили воду. Причиною прориву стала зношеність мережі. Зараз укріплюємо місце прориву, забетонуємо його, щоб зупинити розширення обвалу і зміцнити фундамент будинку", - розповів виданню директор КП "Чернівецький водоканал" Сергій Дзезик.

За словами власниці житлового будинку, яка сама працює у водоканалі і з діда-прадіда проживає тут, від водогону до стіни будинку - лише кілька метрів. У місці аварії забив фонтан приблизно метрової висоти, і вже за годину через підмив грунту під хатою почала осідати прибудова. Зараз утворився великий котлован, просіла земля під фундаментом однієї зі стін. На місці події працюють люди і техніка.

Тим часом подачу води у Чернівцях обмежено. За словами С. Дзезика, воду не відключатимуть, але на час ремонту водогону тиск її буде знижено.