ОБСЄ хоче налагодити діалог для відновлення роботи двох КПП на Донбасі

Рішення закрити для офіційного переходу пункт пропуску "Станично-Луганське" викликає занепокоєння ОБСЄ, бо це значно погіршить ситуацію в регіоні.

Про це заявив на брифінгу перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішнє рішення закрити для офіційного переходу пункт пропуску з причин безпеки значно погіршить ситуацію. Через це цивільне населення буде змушене переходити в не призначених для цього місцях, які можуть бути дуже небезпечними і повними мін", - сказав він.

У зв'язку з цим Хуг повідомив, що СММ готова сприяти встановленню діалогу між сторонами як у Станиці Луганській, так і в Золотому для того, щоб дозволити цивільному населенню зберегти зв'язки, які вони підтримують через лінію розмежування.

Нагадаємо, у п'ятницю пропуск громадян через контрольний пункт "Станично-Луганське" тимчасово призупинено через обстріли з боку терористів. Таке рішення ухвалив штаб АТО.

31 березня на території Луганської області відкрили контрольний пункт в'їзду-виїзду "Золоте". Однак за кілька годин його закрили з міркувань безпеки.