За тиждень на кордоні помітили 5 безпілотників та 13 вертольотів РФ

Прикордонники протягом тижня зафіксували на територією України прольоти п'яти безпілотних літальних апаратів, 13 вертольотів Мі-8 збройних сил Російської Федерації та під'їзд двох БТРів до лінії державного кордону.

Про це в четвер на прес-конференції в Укрінформі заявив помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

«Безпілотники фіксувалися на адмінмежі із Кримом та поблизу Маріуполя, вертольоти - над адмінмежі із тимчасово окупованими Кримом, а два БТР наближалися до кордону», - сказав Слободян.

Він також нагадав, що 28 березня приблизно за 10 миль від берега поблизу Маріуполя була виявлена ціль, яка рухалася рекомендованим курсом на схід.

«Під час радіообміну ціль була ідентифікована як патрульне судно берегової охорони ФСБ РФ «Тихий Дон», яке не має озброєння на борту. Близько 18.00 для супроводження та спостереження за судном вирушили катери морської охорони Держприкордонслужби. При опитуванні капітан судна заявив, що здійснює контроль за виловом біоресурсів в даному районі», - додав прес-секретар.

За його словами, судно все ще перебуває у районі виявлення під наглядом катерів морської охорони Держприкордонслужби. За даним фактом поінформовано підрозділи ЗС України та правоохоронні органи.