Марушевська написала прокуратурі про порушення на 30 мільйонів

Керівник Одеської митниці ДФСУ Юлія Марушевська передала до облпрокуратури пакет документів, що підтверджують виявлені під час моніторингу митних оформлень ухилення однієї з компаній від сплати податків при оформленні підакцизних товарів на суму 30 мільйонів гривень.

Про це Марушевська написала на своїй сторінці Facebook.

"Завдяки старій програмі "Інспектор-2006" до бюджету не потрапили 30 мільйонів гривень. Система дозволила провести митне оформлення з порушенням. Тепер прокуратура розслідуватиме справу і визначить, чи це була халатність чи корупція з боку інспекторів", - зазначила Марушевська.

Подробиці виявленого порушення при митному оформленні тютюнових виробів однією з комерційних структур, оприлюднила прес-служба митниці.

"Після зміни податкового законодавства з 1 січня, - повідомили Укрінформу в митниці, - від сплати акцизного податку звільняється імпорт тютюнової сировини лише при наявності відповідної ліцензії. Але одна із компаній оформилася без ліцензії, використавши застаріле законодавство".

"Програма "Інспектор-2006" дозволила без проблем оформити преференцію зі сплати акцизного податку без надання необхідної ліцензії. Тобто система працює так, що можна без труднощів завдати збитків бюджету держави в розмірі близько 30 мільйонів гривень", - зазначили в прес-службі митниці, пославшись на першого заступника керівника митниці Семена Кривоноса.