У Харкові з'ясовують, чи вимагали прикордонники хабара в турків

Керівництво Харківського прикордонного загону направило  лист Почесному консулові Туреччини у Харкові із проханням надати підтвердження факту хабарництва на кордоні.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла керівник відділу зв'язків зі ЗМІ Харківського прикордонного загону Оксана Іванець.

"Почесний консул Туреччини у Харкові (Володимир Білий - Ред.) стверджує, що  українські прикордонники відмовилися пропустити групу із 32 турок, які 14 січня прибули рейсом "Стамбул-Харків" на екскурсію в Харків, і вимагали хабар за перетин кордону. Якщо підтвердження буде отримано, то будуть вжиті відповідні заходи", - зазначила Іванець.

Водночас, за словами Білого, екскурсанти поскаржилися у консульство, що, незважаючи на наявність авіаквитків в обидва кінці, заброньований готель, наявні гроші й банківські карти, у них вимагали хабар. Мовляв, "не можна пропустити групу без підтвердження мети візиту, фінансової платоспроможності й наявності особи, що зустрічає".

Як повідомили в Почесному консульстві Туреччини в Харкові, встановлено, що турки - співробітники оператора мобільного зв'язку:"Працедавець сплатив їм триденний тур до Харкова. В аеропорту туристи провели 17 годин, лише потім їх пропустили".