30-мільйонний хабар: НАБУ перевіряє Мартиненка

30-мільйонний хабар: НАБУ перевіряє Мартиненка

Документ
Укрінформ
Національне антикорупційне бюро перевіряє інформацію про можливу причетність народного депутата Миколи Мартиненка до одержання хабарів при закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеського акціонерного товариства Skoda JS.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на депутатське звернення нардепа Сергія Лещенка, повідомляє Українська правда.

"У НАБУ розглянуто ваші заяви про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та початок розслідування стосовно народного депутата Миколи Мартиненка", - йдеться у відповіді.

Як наголошується, 11 грудня 2015 року НАБУ внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочало розслідування за фактом одержання хабарів при закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеського акціонерного товариства Skoda JS.

Заяву Лещенка про вчинення аналогічного кримінального порушення долучено до матеріалів кримінального порушення.

"При цьому викладені Вами доводи про можливу причетність до вказаного кримінального порушення нардепа Мартиненка будуть перевірені під час розслідування", - йдеться у документі.

Як повідомлялося раніше, Генпрокуратура фактично підтвердила, що Швейцарія звернулась до неї по допомогу у розслідуванні справи проти депутата Миколи Мартиненка. За інформацією нардепа Лещенка, справу проти Мартиненка відкрито у серпні 2013 року за отримання хабара в розмірі 30 мільйонів франків від компанії-постачальника обладнання для атомних електростанцій Skoda JS.

Сам Мартиненко наявність цієї справи заперечує і стверджує, що його намагаються дискредитувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-