Російські "Гради" помітили під Харцизьком

Російські окупаційні війська, порушуючи Мінські домовленості, тримають у районі Харцизька 122-мм ракетні системи залпового вогню (РСЗВ) “Град”.

Про це поінформована СММ ОБСЄ, повідомляє сайт ГУР МОУ.

"Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районі Харцизька забороненого Мінськими домовленостями озброєння - 122-мм РСЗВ “Град”, - йдеться у повідомленні.

Згідно з ГУР, 14 січня були здійснені 62 обстріли позицій сил АТО зі стрілецької зброї, гранатометів, 82-мм мінометів, з них: 27 - Луганське, Зайцеве, Майорськ, Новгородське, Троїцьке (Слов'янський напрямок); 32 - Авдіївка, шахта Бутовка, Опитне, Піски, Мар'їнка (Донецький напрямок), два - Первомайське (Волноваський напрямок), один - Водяне (Маріупольський напрямок).

Як повідомляє розвідка, протягом минулої доби зусилля противника зосереджувались, головним чином, на посиленні/ротації підрозділів на Новоайдарському, Сєвєродонецькому та Слов'янському напрямках. Також вживали заходів із підтримання угруповання російських окупаційних військ у готовності до негайного задіяння та підвищення боєздатності підрозділів.

"Водночас на тимчасово окупованих територіях сходу України залишається складною криміногенна обстановка. Зокрема, у підрозділах 1 АК відзначені збройні сутички, що пов'язані з перерозподілом зон впливу в регіоні з метою отримання протиправної матеріальної вигоди", - повідомили в ГУР.

Крім того, у підрозділах 1 армійського корпусу (АК) російських окупаційних військ (сформований на території т.з. "ДНР") тривають факти нестатутних стосунків між військовослужбовцями. Наразі розслідуються численні факти побиття командним складом своїх підлеглих.