Розвідка повідомила ОБСЄ, де бойовики замаскували танки та артилерію

Російські окупаційні війська, порушуючи Мінські домовленості, тримати танки та  САУ у районах Красний Партизан та Донецьк.

Про це поінформована СММ ОБСЄ, повідомляє сайт Головного управління розвідки МОУ.

"Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Красний Партизан та Донецьк забороненого Мінськими домовленостями озброєння - танків та артилерійських систем калібром понад 100-мм (танки та САУ)", - йдеться у повідомленні.

Згідно з ГУР, ситуація в зоні проведення АТО залишається складною, а на фоні проведення у Мінську зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Україні противник значно збільшив інтенсивність вогневого впливу на сили АТО.

"13 січня ц.р. здійснено 69 обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї, гранатометів, 120/82-мм мінометів, з них: 30 - Луганське, Зайцеве, Майорськ, Новгородське, Новоселівка, Троїцьке (Слов'янський напрямок); 39 - Авдіївка, шахта Бутовка, Опитне, Піски, Красногорівка, Мар'їнка (Донецький напрямок). Відбулось бойове зіткнення у районі Луганське", - повідомили у військовій розвідці.

Загалом, протягом доби зусилля противника зосереджувались, зокрема, на посиленні/ротації передових підрозділів на Сєвєродонецькому, Волноваському та Маріупольському напрямках.

Також противник вів розвідку сил АТО на Сєвєродонецькому, Слов'янському та Донецькому напрямках.