Частина бойовиків перебралася з Комінтернового в Донецьк - розвідка

Ексклюзив

Бойовики з так званого "3 батальйону 9 окремого мотострілецького полку" російських окупаційних військ самовільно залишили позиції в районі Комінтернового та разом зі своїм командиром поїхали до Донецька в новий "батальйон".

Про це Укрінформу повідомили в коментарі в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"Встановлено самовільне залишення передових позицій у районі Комінтернове підрозділами 3 батальйону 9 окремого мотострілецького полку. При цьому частина особового складу відбула зі своїм командиром (позивний "Весёлый") до Донецька, де увійшла до складу новостворюваного під кураторством О.Захарченка 4 окремого розвідувального батальйону", - повідомили у розвідці.

Згідно з даними ГУР, на теперішній час у складі новостворюваного розвідбату перебуває понад 110 військовослужбовців, командиром планується призначити "Весёлого".

"У зв'язку з цим, командування 9 окремого мотострілецького полку було змушене провести перегрупування підрозділів та розширити райони оборони 1 і 2 батальйонів полку", - зазначається у коментарі.

У цілому ж, відповідно до інформації військової розвідки, ситуація на Сході України має тенденцію до загострення. "Російсько-терористичні війська здійснюють підготовку до відновлення локальних наступальних дій, насамперед на Донецькому та Слов'янському напрямках", - стверджують у Головному управлінні розвідки.