У двох десятках населених пунктів Луганщини немає влади - Тука

Через непродумані поправки, внесені до Закону про військово-цивільні адміністрації, десятки міст, сіл і селищ в зоні АТО залишаються без будь-яких органів місцевої влади.

Про таку ситуацію повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Луганської обласної державної адміністрації Георгій Тука.

«З серпня у Верховній Раді лежить законопроект щодо внесення поправок до існуючого pакону про військово-цивільні адміністрації. Під час прийняття останніх поправок – я не знаю, яким чином це відбувалось – але законодавці, мабуть, з найкращих міркувань, внесли недолугу поправку, яка зараз просто паралізує реєстрацію нових ВЦА. Як наслідок, близько двадцяти населених пунктів у Луганській області зараз фактично без влади. Там немає рад, немає мерів і не можна розпочати діяльність військово-цивільних адміністрацій», - зазначив Тука.

За його словами, аналогічна проблема виникла й у сусідній Донецькій області. Як приклад, наведено відоме місто енергетиків Щастя, яке лежить буквально на лінії розмежування вогню.