Мотузяник назвав гарячі точки Донбасу

На Луганському напрямку вчора бойові дії не велися. Проте бойовики продовжують провокації на Донецькому напрямку.

Про це заявив на брифінгу в неділю речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент Укрінформу.

"На Донецькому напрямку впродовж вчорашньої доби ворог здійснив серію провокацій біля селища Луганське, що поблизу Світлодарська. Здебільшого бойовики відкривали вогонь у світлу пору доби", - сказав Мотузяник.

Він також зазначив, що, незважаючи на значні втрати в ході позавчорашнього бою під Майорськом, окупанти продовжують турбувати українських військових у передмістях Горлівки. Зокрема, у Зайцевому відбувся 10-хвилинний обстріл з 82-міліметрового міномета, а в Новгородському працювали ворожі снайпери. Також на цій ділянці фронту зафіксовано кілька дрібних провокацій ворога.

"Неспокійною залишається обстановка поблизу західних околиць Донецька. Зокрема, біля селища Опитне ворог обстрілював наші передові рубежі з 82-міліметрового міномета, ПТРК, гранатометів різних систем. Найбільшу кількість ворожих провокацій було зафіксовано поблизу селища Піски. Однак важке озброєння противник тут не застосовував. Також ворожу стрілянину було зафіксовано в Авдіївці, Мар'їнці та Красногорівці", - поінформував Мотузяник.

На Маріупольському напрямку, за його словами, ситуація значно спокійніша. Тут противник лише двічі порушив режим тиші. Зокрема, в Гранітному бойовики здійснили обстріл із ПТРК, а в Широкиному застосували стрілецьку зброю та гранатомети.