Одеська міліція перевіряє, чи були фальсифікації на виборах

Співробітники Київського райвідділу міліції Одеси здійснюють досудове розслідування за фактами можливої фальсифікації при заповненні протоколів дільничними комісіями.

Про це повідомили в відділі зв'язків з громадcькістю Одеського облУВС.

"Слідчим Київського райвідділу міліції Одеси здійснюється досудове розслідування за фактами, оприлюдненими 27 жовтня деякими інтернет-виданнями стосовно заповнення членами дільничних комісій з виборчих дільниць по вулиці Академіка Корольова та Шклярука уточнених протоколів підрахунків голосів безпосередньо у холі територіальної виборчої комісії Київського району. Крім того, на виборчій дільниці на вулиці Академіка Корольова члени комісії нібито виправили цифру в протоколі на користь одного з кандидатів", - зазначили в облУВС.

Слідчий відділ розпочав кримінальні провадження за ознаками ч. 4 ст. 158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права займати певні посади терміном від 2 до 3 років.