Актуально з кордонів

08 жовтня о 13.00 відбувся брифінг: "Актуально з кордонів" за участю помічника голови Державної прикордонної служби України - прес-секретаря Олега Слободяна. (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

На заході йшлося про ситуацію на державному кордоні України та актуальні питання діяльності Державної прикордонної служби України.

Підсумкові матеріали:

Збільшення потоків біженців із Сирії в Україну не спостерігається - Держприкордонслужба  

Збільшення кількості біженців із Сирії в Україну наразі не спостерігається.

Про це сказав на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби України - прес-секретар  Олег Слободян.

"Збільшення біженців із Сирії, які б намагалися потрапити до України, а потім до ЄС, ми на сьогодні не спостерігаємо. Водночас ми відслідковуємо тенденції, що відбуваються у суміжних країнах для того, щоб у разі необхідності вплинути на ситуацію і максимально перекрити кордони", - сказав він.

Слободян зауважив, що  впродовж останнього місяця певне збільшення кількості  незаконних мігрантів у цілому є. Однак, це не громадяни Сирії, це громадяни Афганістану. Пакистану та інших країн Азії.

В цілому впродовж дев'яти місяців на  кордоні затримано в 1.3 раза більше незаконних мігрантів, ніж за аналогічний період минулого року, сказав він.

Держприкордонслужба спростовує чутки про об'їзні дороги до Криму

Жодна вантажівка з часу блокади не перетнула адмінмежу у бік Криму.

Про це  на брифінгу в Укрінформі повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України, прес-секретар Олег Слободян.

"Інформація, яка з'являється у ЗМІ, що нібито через об'їзні дороги вантажі потрапляють до окупованого Криму, ми перевіряємо, і на цей час жодна з цих інформацій не підтвердилась. Стосовно об'їзних шляхів, то їх просто не існує", - сказав Слободян.

Він також зауважив, що проблематичними є  корупційні зв'язки у цьому питанні. "На даний момент система блокпостів, і система відеоспостереження, і система контролю за діяльністю у тому числі  правоохоронних органів настільки багаторівнева, що практично виключається можливість безконтрольного проїзду вантажів на окуповану територію".

 Слободян також повідомив, що була перевірена інформація про можливе перевезення вантажів морем: "Ми перевірили цю інформацію і жодного підтвердження вона не знайшла, тому що в бік окупованого Криму взагалі ніякі судна не слідують".

Загалом ситуація на даний момент спокійна. Зафіксовано зменшення удвічі пасажиротранспортного потоку на адмінмежі  як в один, так і в інший бік, запевнив Слободян.

Держприкордонслужба звільнила зі своїх лав 36 осіб за участь у кримінальних схемах - Слободян

Державна прикордонна служба активно бореться зі зловживаннями серед персоналу, і вже з початку року звільнено 36 осіб.

Про це у четвер на брифінгу в Укрінформу розповів помічник голови Державної прикордонної служби України, прес-секретар Олег Слободян, повідомляє кореспондент агентства.

«З початку року підрозділами власної безпеки Держприкордонслужби ініційовано 1800 розслідувань і перевірок. За їх результатами було звільнено 36 осіб, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 2420 військовослужбовців, до адмінвідповідальності - 390. 147 осіб було переміщено до інших місць служби», - зазначив Слободян.

За його словами, до Єдиного реєстру внесено відомості про 86 кримінальних правопорушень відносно 96 осіб. Робота по виявленню зловживань серед персоналу триває.