Урсула фон дер Ляєн закликає інвестувати в оборону Євросоюзу

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила про необхідність більше допомагати Києву та інвестувати в спільні європейські оборонні проєкти, підвищувати обороноздатність ЄС.

Про це вона заявила в неділю в інтерв’ю Німецькому радіо — Deutschlandfunk, передає Укрінформ.

«Той, хто говорить і діє як Путін, не хоче миру, але буде рухатися далі. І тому так важливо, щоб ми постійно підтримували Україну та зміцнювали власну обороноздатність, адже якщо ми маємо зберегти мир на нашому континенті, то ми маємо інвестувати в оборону», – сказала колишня глава Міноборони ФРН.

Фон дер Ляєн нагадала про постійні гібридні атаки Путіна, починаючи з газового шантажу і до нещодавніх провокацій – викрадення світлових буїв на кордоні з Естонією, використання мігрантів, спроби розділити європейські суспільства та посіяти антиєвропейські настрої за допомогою соціальних мереж.

Читайте також: Канцлер Німеччини: Імперіалізм Путіна зазнає поразки

«Ми зрозуміли, що маємо підтримувати Україну стільки часу й так послідовно, скільки їй потрібно, щоб захистити себе, але ми також маємо вдосконалювати нашу власну обороноздатність, а це означає більше інвестувати в оборону, інвестувати краще разом, — наголосила фон дер Ляєн.

Читайте також: Путін не готовий до миру - Макрон

Як повідомляв Укрінформ, раніше Урсула фон дер Ляєн під час дебатів «Eurovision Debate 2024» серед кандидатів на посаду керівника Єврокомісії заявила, що демократичні сили у новому складі Європарламенту, який буде сформований за підсумками європейських виборів у червні цього року, мають чітко визначити ключові принципи політичної співпраці, та не дозволити ультраправим партіям зруйнувати Європу.

«Дуже важливим є встановити чіткі принципи, з ким з-поміж членів Європарламенту ми хотіли б співпрацювати. Для цього є три критерії. Перший – вони (політичні сили – ред.) мають бути проєвропейськими. Друге – вони мають бути проукраїнськими, що означає, - антипутінськими. І третє - вони мають виступати за верховенство права», - наголосила фон дер Ляєн.