Президентка Північної Македонії підтвердила участь у Саміті миру

Президент Північної Македонії Гордана Силяновська-Давкова під час телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським підтвердила свою участь у Саміті миру.

Про це глава Української держави повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Провів телефонну розмову з пані Президентом Північної Македонії Горданою Силяновською-Давковою. Привітав її з обранням на посаду і побажав плідної роботи. Вдячний за підтвердження участі в Саміті миру», - зазначив Зеленський.

За його словами, під час розмови обговорювалася двостороння співпраця. Зеленський запросив Силяновську-Давкову в Україну.

«Буду радий бачити пані Президента в Україні для подальшого зміцнення відносин між нашими державами», - зазначив він.

Читайте також: На Саміті миру обговорять ядерну та харчову безпеку, повернення дітей і обмін «всіх на всіх» - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру – дипломатичний механізм, який пропонує держава для досягнення справедливого закінчення розв’язаної Росією війни.

Фото: EPA/UPG