Кулеба після обстрілу Харкова закликав союзників надати Україні системи Patriot

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав останній обстріл Харкова та області російськими військами жахливим і закликав союзників надати Україні сім систем ППО Patriot.

Як передає Укрінформ, про це міністр написав у соцмережі Х.

«Ця жахлива атака має нагадати усім у світі, що Україна все ще терміново потребує сім систем Patriot. Кожен день зволікань і дебатів не лише коштує життів, але й наближає можливість більшої війни у Європі», - підкреслив Кулеба.

Глава зовнішньополітичного відомства подякував Німеччині за оголошення про надання Україні однієї системи протиповітряної оборони, водночас наголосивши, що отримання ще шести «залишається критичним не лише для виживання України, але й для миру в Європі».

«Я ще раз закликаю країни, які мають Patriot, пришвидшити прийняття рішень і надати ці системи Україні. На жаль, одні слова солідарності не перехоплюють російські ракети», - зазначив Кулеба.

Він зауважив, що сім систем Patriot - це невисока ціна за довготривалий мир у Європі, підкресливши, що системи ППО потрібні «зараз, а не завтра».

Читайте також: Росія на Харківщині не досягла і близько того, що планувала - Юсов

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня Росія завдала близько 15 ударів по Харкову. За останніми даними, відомо про сімох загиблих і 16 поранених на друкарському підприємстві. Там виникла масштабна пожежа в паперовому цеху.

Також війська РФ ударили по селищу Золочів у Богодухівському районі, де постраждали двоє людей, та місту Люботин у Харківському районі, там надали медичну допомогу двом постраждалим.