Політичні партії подали до НАЗК понад 22 тисячі звітів

Політичні партії подали до Національного агентства з питань запобігання корупції понад 22 тисячі звітів, проте майже 200 партій не прозвітували.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАЗК

26 квітня завершилися кампанія звітування за 2020-2023 роки для непарламентських політичних партій, що не отримують державного фінансування, а 26 березня – для парламентських партій.

“Загалом політпартії та їх місцеві організації подали до НАЗК понад 22 тисячі звітів. Проте майже 200 партій не прозвітували або зробили це частково”, - ідеться у повідомленні.

У НАЗК зазначили, що відповідно до вимог Закону України “Про політичні партії в Україні”, Національне агентство оприлюднює на офіційному вебсайті список політичних партій, які не подали свої звіти у визначений строк, та забезпечує притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої законом.

Читайте також: Рада змінила порядок звітування політичних партій

За неподання звітів передбачена відповідальність відповідно до ст. 212-21 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Зокрема це накладення штрафу від 300 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 5 100 до 6 800 грн.

Як повідомляв Укрінформ, понад 664 тисячі декларацій було подано публічними службовцями за звітний період 2023 року