Шмигаль обговорив із Мецолою євроінтеграцію та конфіскацію російських активів

Фото

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і президентка Європейського парламенту Роберта Мецола обговорили тему євроінтеграції, конфіскації російських активів, а також Формулу миру.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль написав у Фейсбуці.

"У День Європи наші європейські друзі поряд із нами. Мав нагоду в Києві особисто подякувати Президентці Європейського парламенту Роберті Мецолі за ініціативи на підтримку України. Зокрема, за схвалення програми Ukraine Facility на суму 50 млрд євро та за продовження автономних торговельних преференцій для України. Це матиме значний позитивний ефект для нашої економіки", - написав Шмигаль.

Він зазначив, що під час зустрічі обговорено низку актуальних тем: від євроінтеграції до конфіскації російських активів. Також сторони торкнулися Формули миру Президента України та ролі ЄС в її реалізації.

Шмигаль наголосив на важливості початку переговорів про вступ України в ЄС до кінця червня. "Розраховуємо й надалі на непохитну підтримку Європейського парламенту", - додав він.

Читайте також: Через повітряну тривогу Стефанчук провів зустріч із Мецолою в укритті

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня, у День Європи, Мецола прибула з візитом до Києва. На спільній із Президентом Володимиром Зеленським пресконференції вона заявила, що Європарламент усебічно підтримуватиме Україну на всіх етапах її шляху до членства в ЄС.