Україна заслуговує бути в ЄС: Зеленський закликав громади нарощувати співпрацю з Європою

Президент України Володимир Зеленський закликав громади нарощувати співпрацю з Європою.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час другого Міжнародного саміту міст і регіонів, передає Укрінформ.

"Бути зараз з Україною - це бути з Європою і за Європу. За мирну Європу. В цей час, час таких випробувань, час цієї війни ми всі побачили, наскільки важливо, щоб Європа не проявляла жодної слабкості, і особливо у питаннях, які зміцнюють Європу. Україна та інші країни, які заслуговують бути в Євросоюзі, отримали статус кандидатів і розпочали підготовку до переговорів, до фактично старту переговорів, виконавши все. Все, що було для цього необхідно", - сказав Зеленський.

Президент подякував Роберті Мецолі, лідерам Європейського союзу, європарламентаріям за підтримку

"Тепер у червні має розпочатися новий, дуже важливий етап, етап перемовин про вступ України. Я прошу вас і надалі нарощувати співпрацю між усіма нами в Європі, між нашими країнами, нашими громадами. Зокрема, у такому форматі, вже другого саміту наших громад, наших горизонтальних звʼязків з Європою, з партнерами в Європі, США", - сказав глава держави.

Я зазначив він, на другому Міжнародному саміті міст та регіонів представлено 18 країн, а це - сотні міст та громад.

"Будь ласка, робіть все можливе, щоб ми на рівні своїх країн, на рівні всієї Європи, не втрачали жодного шансу на безпеку, спокій, спільні результати. І сьогодні підготовлені між громадами України і громадами інших країн нові угоди, які додадуть нам потрібної сили. Ми всі разом маємо дбати про захист життя, щоб бути такими європейцями, які передадуть дітям спадок. І цей спадок - мир, сила і перспективи для всіх", - закликав президент України.

Читайте також: Дух Європи живе у кожному регіоні України - Мецола

Як повідомлялося, другий Міжнародний саміт міст і регіонів відбувається у Києві. У ньому беруть участь понад 200 учасників. Слоган саміту: «As strong as united». Захід об’єднав українські та іноземні місцеві громади на одному майданчику, задля партнерства, підтримки, обміну досвідом з метою перемоги та відновлення України, встановлення і гарантування миру і безпеки.

Минулорічний Міжнародний саміт міст і регіонів став важливою міжнародною подією із залученням представників понад 50 різних держав і громад. Захід засвідчив важливість Конгресу як платформи для ефективної взаємодії місцевих влад та міжнародних партнерів.

Фото: ОП