Прем’єр Іспанії та президент Фінляндії підтвердили свою участь у Саміті миру

Президент Володимир Зеленський провів телефонні розмови з президентом Фінляндії Александром Стуббом та прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом.

Про розмову із Педро Санчесом глава Української держави повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Хороша телефонна розмова з Педро Санчесом. Прем’єр-міністр Іспанії підтвердив свою участь в інавгураційному Саміті миру. Вдячний йому за активну підтримку Формули миру та її адвокацію серед країн Латинської Америки й Африки», - написав Зеленський.

За його словами, також під час розмови йшлося про завершення переговорів щодо тексту двосторонньої безпекової угоди з Іспанією в межах Вільнюської декларації країн «Групи семи».

«Подякував за всю оборонну підтримку, зокрема в питаннях підсилення ППО. Обговорили її продовження», - зазначив Президент України.

Під час телефонної розмови Зеленського із президентом Фінляндії теж йшлося про підтримку України та Саміт миру. Про її результати повідомив у соцмережі Х Александр Стубб.

Читайте також: Президент - про Саміт миру: Важливо, щоб лідерство могли проявити якнайбільше держав

«Ми обговорили майбутній мирний Саміт у Швейцарії, на якому я буду присутній. Сподіваюся, що якомога більше колег зможуть приєднатися. Ми також говорили про підтримку України з боку Фінляндії та Європи», - розповів Стубб.

Як повідомляв Укрінформ, перший Саміт миру відбудеться 15–16 червня в Бюргенштоці, поблизу міста Люцерн у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів, які поважають Статут ООН.

Фото: ОП