Україна і НАТО досягли найбільшого рівня відносин - Зеленський

Україна та Північноатлантичний альянс наразі досягли найбільшого рівня відносин за час незалежності нашої держави, але не найбільшого з можливих.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми можемо відзначити, що Україна та Альянс досягли рівня відносин найбільшого за весь час нашої незалежності. Але не найбільшого з можливих», - зауважив він.

Зеленський підкреслив: очевидно, що Україна буде в НАТО, «бо вже неможливо уявити безпеку Європи та євроатлантичної спільноти без дієвої участі України».

Читайте також: Зеленський зустрівся зі Столтенбергом у Києві - говорили про фонд на €100 мільярдів для України

«Нашу державу, наших людей і наш потенціал Росія прагне зробити своїм плацдармом для подальшої дестабілізації всього європейського та євроатлантичного простору. І тому саме у захисті нашої держави є відповідь на питання про надійну і довготривалу спільну безпеку», - підкреслив глава держави.

Президент відзначив, що вже довів свою ефективність формат взаємодії понад 50 держав заради забезпечення українських воїнів усім необхідним, серед яких також є держави Альянсу.

«Ми вже працюємо з державами НАТО один на один заради спільної сили, а також у багатосторонніх форматах», - зазначив він.

Водночас він наголосив, що ефективно працює Рада Україна-НАТО, «відбуваються засідання, дієві дискусії».

«Дійсно, ці інструменти, ця платформа дієві і все це працює», - резюмував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, НАТО може створити спеціальний Фонд фінансової підтримки української оборони обсягом 100 млрд євро

Фото: ОП