Мудра обговорила з послом Японії створення трибуналу для РФ та кроки щодо конфіскації активів

Заступниця керівника Офісу Президента Ірина Мудра зустрілася з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

Обговорювалося зміцнення співпраці для притягнення РФ до відповідальності за агресивну війну проти України. Насамперед ішлося про створення спеціального трибуналу за злочин агресії.

«У нас є два ключові принципи, на яких має базуватися створення трибуналу. Він має бути виключно міжнародним. Друге – не може бути жодного персонального імунітету для найвищих посадових осіб держави-агресорки», – наголосила Мудра.

Зазначається, що заступниця керівника ОП й посол Японії розглянули конкретні кроки щодо конфіскації заморожених російських активів та реалізації міжнародного компенсаційного механізму.

Читайте також: Компенсаційний фонд і заморожені активи РФ: Стефанчук зустрівся з генсеком Ради Європи

Під час зустрічі Ірина Мудра та Кунінорі Мацуда також обговорили пріоритетні питання реформ судової системи та юридичної освіти.

Заступниця очільника Офісу глави держави наголосила, що українська сторона налаштована на максимальну взаємодію з країнами «Групи семи», зокрема з Японією, щодо реалізації ключових реформ.

Як повідомлялося, Ірина Мудра заявила, що конфісковані російські активи необхідно спрямувати на відновлення та захист об’єктів енергетики України.