Сунак розповів Зеленському про найбільший пакет військової допомоги від Британії

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у телефонній розмові з Президентом України Володимиром Зеленським підтвердив виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів.

Про це у Телеграмі повідомив Зеленський за підсумками розмови, передає Укрінформ.

«Провів телефонну розмову з Ріші Сунаком. Прем’єр-міністр Великої Британії повідомив мені про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Storm Shadow та ракети інших типів, сотні одиниць бронетехніки та плавзасобів, боєприпаси – усе це справді потрібне Україні на полі бою», – розповів Президент України.

Він подякував Великій Британії та особисто прем’єр-міністру за прояв такої рішучої підтримки, а також за готовність і надалі розвивати оборонну співпрацю, особливо з акцентом на морських і далекобійних спроможностях.

Читайте також: Туск говоритиме зі Столтенбергом і Сунаком про ситуацію в Україні та безпеку Польщі

«Ми також обговорили необхідність створення дієвої моделі конфіскації російських активів і поділилися очікуваннями від майбутнього Саміту миру у Швейцарії та саміту Європейської політичної спільноти у Великій Британії», – зазначив Зеленський.

Раніше на сайті британського уряду повідомили, що у вівторок, 23 квітня, прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак вирушає до Польщі, де, зокрема, має намір оголосити про найбільший в історії пакет військової допомоги Україні.

Фото: Володимир Зеленський, Телеграм