Шляхом до перемоги України є стабілізація ситуації та рух в ЄС і НАТО - Держдеп

Реалістичним шляхом до перемоги України є стабілізація ситуації на сході та рух до Європейського Союзу та НАТО.

Про це заявив помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О'Браєн на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На його думку, Україні зараз варто стабілізувати ситуацію на сході, що вимагає артилерії та інших озброєнь, а також укріплень. Їй потрібно переконатися, що є люди для продовження боротьби, а також дестабілізувати російські вогневі позиції.

«Це найважливіші елементи. Поки це відбувається, цьогоріч Україна матиме дві важливі зміни у своїй глобальній позиції: Це буде початок переговорів з Європейським Союзом про вступ і НАТО встановить те, що ми назвемо мостом, щось на кшталт чіткого шляху до членства у НАТО», – підкреслив ОʼБраєн.

Помічник держсекретаря зауважив, що тоді Україна у змозі виграти незалежно від того, що Володимир Путін вирішить зробити.

Читайте також: Американська допомога дуже скоро буде в Україні - помічник держсекретаря

«Я думаю, що це шлях вперед. Однак я не буду визначати наперед, що мій бос і міністр оборони вирішать щодо остаточної стратегії. Але це те, як я про це говорив, і я думаю, що це дуже реалістичний шлях до української перемоги», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників США ухвалила проєкт закону «Про додаткові асигнування на безпеку України - 2024», який передбачає видалення $61 мільярд на підтримку нашої держави.

Голосування відбулося у суботу в межах пакета із чотирьох законопроєктів, які передбачають іноземну допомогу союзникам та партнерам США.