Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Конгресу США

Відео

Президент Володимир Зеленський у Києві провів зустріч з двопартійною делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Зустрівся з двопартійною делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки. Дякую за цей візит після дуже потужного та критично важливого для нас рішення. Народ України розраховував на це рішення. Ми раді, що США лишаються з Україною, що ви лишаєтеся нашим основним потужним союзником», - сказав Зеленський.

За його словами, під час зустрічі йшлося про макрофінансову підтримку, військову допомогу, зокрема потребу в артилерійських снарядах, ракетах дальнього радіуса дії, засобах РЕБ і БПЛА, бойовій авіації та про підтримку в розвитку української оборонної промисловості.

«Також поспілкувалися про конфіскацію заморожених активів російських терористів, підтримку України на шляху до НАТО, безпекові гарантії, Українську формулу миру та участь США в першому інавгураційному Саміті миру», - відзначив Президент України за підсумками зустрічі.

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників США 20 квітня ухвалила масштабний пакет законопроєктів з іноземною допомогою Україні, Ізраїлю, Тайваню, а також із відповіддю на інші виклики національній безпеці Америки. Проєкт закону «Про додаткові асигнування на безпеку України - 2024», який ще має схвалити Сенат США та підписати президент Джо Байден, передбачає виділення $60,84 млрд як допомоги Україні, так і регіональним партнерам у протидії агресії РФ.

Скриншот з відео