Для України важлива участь Бразилії у Глобальному саміті миру - Зеленський

Україна зацікавлена в активній участі Бразилії та, зокрема, Президента Лули да Сілви в першому Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії в червні.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю бразильським журналістам, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

«Вважаю, що його (президента Бразилії - ред.) присутність там, як і будь-яких лідерів будь-яких держав світу, які отримують запрошення, говорить про те, що вони, ці люди, хочуть миру. Бажано, щоб це був справедливий мир для України», – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що для України дуже важлива підтримка Бразилії, утім, тривалий час Україна не могла донести до цієї країни правду про розвʼязану Росією війну. За його словами, так сталося через довгострокові відносини Бразилії з Радянським Союзом, продовження сучасною Росією його політики і просування російських пропагандистських наративів в інформаційному просторі країн Латинської Америки.

Читайте також: Зеленський розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва

«І це ваш великий плюс, що журналісти Бразилії почали приїжджати в Україну, розуміти, що тут відбувається, і потім видавати цю інформацію», – сказав Президент.

Зеленський подякував журналістам за приїзд в Україну й додав, що запрошує відвідати нашу країну Президента Бразилії.

Як повідомляв Укрінформ, у МЗС України запросили президента Бразилії відвідати Україну, щоб зрозуміти справжню сутність російської агресії.

Фото: ОП