Дуда переконував Трампа у необхідності підтримки України з боку США

Президент Польщі Анджей Дуда під час зустрічі в Нью-Йорку в Trump Tower з експрезидентом США Дональдом Трампом розповів йому, що американська допомога для України є вкрай необхідною.

Про це Дуда заявив в коментарі польському телеканалу TVN24, передає Укрінформ.

Як зазначив польський лідер, Трамп попросив його поділитися своїми поглядами на ситуацію в Європі і як він оцінює ситуацію в Україні.

“І я розповів пану президенту, як я це бачу. І, звісно, там була згадка про те, що американська допомога вкрай потрібна Україні. Підтримка, в якій би формі вона не була, сьогодні є надзвичайно важливою, адже правда полягає в тому, що ніхто не може допомогти Україні так, як це можуть зробити Сполучені Штати”,- підкреслив Дуда.

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський в ефірі TVN24 зазначив, що перед візитом до США він переконував Дуду, аби той під час розмови з Трампом підняв питання щодо розблокування фінансової допомоги для України. Він додав, що в цьому питанні уряд і президент Польщі говорять одним голосом.

Як відомо, Дуда мав дуже хороші відносини із Трампом у період його президентства в 2017-2021 роках.

Президент Польщі повідомив, що під час кількаденного візиту до США і Канади він зустрінеться також з генсеком ООН Антоніу Гуттерешем і прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Читайте також: У Польщі розповіли про складність із наданням чергових пакетів допомоги Україні

Експрезидент США Дональд Трамп в минулий понеділок прибув до суду Мангеттена, де розпочався відбір присяжних у його справі про підкуп порнозірки. Ще низка звинувачень, висунутих Трампу федеральним судом у Маямі, пов'язані з вивезенням, зберіганням і приховуванням секретних документів, які він виніс із Білого дому після завершення терміну президентства. Серед них були деталі ядерних програм, розвідувальні дані про іноземних супротивників, плани Пентагону та інші матеріали, які вказують на потенційну вразливість країни до воєнної атаки.

У разі визнання Трампа винним йому загрожує до 20 років ув’язнення. Однак якщо він знову стане президентом, то помилує себе.

Трамп – перший колишній президент США, який постане перед судом у кримінальній справі.

Фото: ОП