Кулеба їде в Індію з першим візитом

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 28-29 березня відвідає Індію з візитом на запрошення свого індійського колеги Субраманьяма Джайшанкара.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС, український міністр закордонних справ відвідуватиме Індію вперше з 2017 року.

«Метою візиту є втілення домовленостей лідерів двох держав, Президента Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Нарендри Моді, підготовка до першого Глобального саміту миру в Швейцарії, розвиток українсько-індійських двосторонніх відносин, торгівлі та міжнародної співпраці», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

У Нью-Делі Дмитро Кулеба проведе кілька двосторонніх переговорів, зокрема з главою МЗС Індії. Глави зовнішньополітичних відомств проведуть засідання українсько-індійської Міжурядової комісії з торгівлі, економічної, наукової, технічної, промислової та культурної співпраці. Очільник МЗС України також проведе зустрічі з неурядовими організаціями, аналітичними центрами та журналістами Індії.

Читайте також: Росію не запросили на перший Глобальний саміт миру, аби вона все не зіпсувала - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу для іноземних журналістів заявив, що під час свого першого візиту до Індії переконуватиме індійських очільників долучитись до підтримки України в протистоянні російській агресії.