Білий дім наполягає на просуванні законопроєкту з допомогою Україні на $60 мільярдів

Проєкт закону з додатковим фінансуванням потреб нацбезпеки США, який містить понад $60 млрд допомоги Україні, найкраще відповідає оборонним потребам українців, а також іншим викликам безпеці по всьому світу.

Так прокоментував радник Білого дому Джон Кірбі повідомлення про те, що республіканці готують інший законопроєкт з допомогою Україні, який суттєво відрізнятиметься від сенатської версії.

«Ми вважаємо, що законопроєкт з додатковим фінансуванням, ухвалений Сенатом, найкращим чином відповідатиме нашому твердому бажанню підтримувати Україну, оборонним потребам України, а також оборонним потребам Ізраїлю та іншим викликам у сфері безпеки по всьому світу», - зазначив Кірбі.

У цьому зв’язку представник Білого дому вкотре закликав спікера-республіканця Майка Джонсона винести сенатську версію законопроєкту на розгляд та провести голосування по ньому.

Читайте також: США не бачать ознак, що Росія готується застосувати ядерну зброю - Білий дім

«І ми знаємо, що він (документ – ред.) матиме потужну двопартійну підтримку, якщо буде винесений на голосування», - зауважив представник адміністрації президента Байдена.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією The Hill, спікер Палати представників Майк Джонсон у спілкуванні з сенаторами-республіканцями сказав, що палата підготує свій проєкт для підтримки України. Водночас, він підкреслив, що ця версія матиме кардинально інший вигляд, аніж законопроєкт, раніше схвалений Сенатом.