Президенти Єврокомісії та Євроради відреагували на обстріл Одеси

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн засудила російську атаку по Одесі під час перебування у місті Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса.

Як передає Укрінформ, про це політикиня написала у соцмережі Х.

«Я рішуче засуджую підлий напад Росії на Одесу під час візиту Володимира Зеленського та Кіріакоса Міцотакіса. Ця нова спроба терору нікого не залякає - ні двох лідерів на місцях, ні відважний народ України», - написала фон дер Ляєн.

Наприкінці допису вона запевнила Україну у підтримці.

Водночас президент Європейської Ради Шарль Мішель у соцмережі Х назвав атаку на Одесу з боку РФ ознакою її «боягузливої тактики».

Читайте також: Потреби ППО і протидія ворогу: Зеленський і прем’єр Греції провели в Одесі зустріч із військовими

«Напад на Одесу під час візиту Президента Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса є ще однією ознакою боягузливої тактики Росії в її агресивній війні проти України. Це гідно осуду і нижче навіть за те, як Кремль чинить зазвичай», - написав політик, додавши, що ЄС продовжуватиме надавати підтримку Україні та її народу.

Як повідомляв Укрінформ, армія РФ атакувала Одесу вранці 6 березня. Зокрема, під час зустрічі Міцотакіса із Зеленським в порту в Одесі пролунав вибух. За словами Президента, унаслідок обстрілу є загиблі та поранені.

Фото: European Union